Sursa imagine: imagine simbol

Opriţi războiul nuclear moldovenesc!

În lumina noilor evenimente este evident: Moldova nu există ca stat. Moldova este o ţară privatizată de oameni cu mulţi bani. Atunci când s-a format Alianţa, cu toţii am fost prostiţi de împărţeala băieţilor deştepţi. Fiecare şi-a luat câte o instituţie, şi-au pus oamenii lor, iar acum acestea lucrează şi luptă pentru binele… şefului. Moldova toată este în mâinile lor. Moldova, dragilor, este astăzi ca un om îmbătrânit care se distruge din interior.

Organele se atacă între ele: poliţia cu procuratura, procuratura cu fiscul, fiscul cu judecătoriile şi tot aşa. Nicio instituţie a statului nu funcţionează cum trebuie, în interesele cetăţeanului. Chiar şi preşedinţia. Căci preşedintele, un om cu mulţi ani în spate, deci cu experienţă de viaţă, se ascunde după un purtător de vorbe, iar când se afişează, citeşte de pe o hârtie un text în care nu spune nimic. Trist!
-
Observ că lumea politică de la Chişinău vorbeşte cu spume la gură despre statul de drept, despre instituţii democratice, despre corectitudine. Ei bine, nu avem nimic din toate acestea. Pentru că şefii sunt în război de lichidare totală, instituţiile au fost implicate şi ele. Când să mai apere statul de drept? Aşa că asistăm la o luptă pe viaţă şi pe moarte. Cine va învinge? Cine va rămâne la final? Nu ştiu. Ştim doar că politicienii nu se luptă pentru dreptate, adevăr, democraţie, ci pentru putere şi bani.

Oare ei nu realizează că nu se bat unii cu alţii, dar se războiesc cu Moldova? Apropo, există un avantaj din toată hărmălaia: în sfârşit vedem şi noi care politician este “patriot”. De pildă, domnul Lupu, cel care ne îndemna să oprim nuş’ce război, este doar un pion care promovează cu ambiţ distrugerea totală dintre şefu’ şi duşmanu’. Trist!
-
Dar cum rămâne cu noi, cetăţenii simpli? La noi nu vă gândiţi, stimabili politicieni? Nu vă pasă că voi distrugeţi ultima redută care ne mai ţinea întregi la cap şi ne făcea să rămânem în ţară? Speranţa, voi ne distrugeţi speranţa. Ce se va alege după ce voi vă veţi sfârşi lupta? Ce se va întâmpla cu imaginea, cu economia, cu siguranţa ţării? Aceste noţiuni sunt vorbe goale pentru voi. Călcaţi pe cadavre, omorâţi şi distrugeţi totul în numele VICTORIEI! Ai impresia că asişti la un fel de război atomic la scara Republicii Moldova. Dacă aţi avea o bombă nucleară, dragi politicieni beligeranţi, nu-i aşa că aţi azvârli-o fără regret înspre inamic, chit că mor şi foarte mulţi oameni nevinovaţi?

Dar, după cum se ştie, într-un război nuclear nu există învingător, ci doar învinşi! Eu zic, toată lumea din Moldova va avea de pierdut de pe urma războiului vostru. Toată lumea în afară de voi, evident! Spre deosebire de noi, vă veţi pune palma’n fund şi veţi pleca acolo unde aveţi bani puşi deoparte, unde veţi putea trăi fără probleme şi regrete. Şi dacă rămâneţi fără ceva, aceasta nu este decât puterea. Adică nu o să ajungeţi săraci lipiţi pământului şi pe drumuri. Noi, însă, da! În fine. Oare cu ce am greşit noi, moldovenii, de nu avem noroc de politicieni, de lideri? Trist, foarte trist!

 

Autor: Vitalie Cojocari
Sursa: cojocari.ro
18.02.2013 Opinii
4050
0

Comentarii 0