Sursa imagine: moldpres.md

Experţi politici au păreri contradictorii despre situaţia din AIE

Analiştii politici au păreri contradictorii despre situaţia intrenă din AIE, în contextul ultimelor declaraţii ale liderilor coaliţiei de guvernare.

Analistul Anatol Ţăranu a susține că punctul culminant al confruntării dintre liderii AIE a trecut, iar în prezent aceştia caută o modalitate de aplanare a situaţiei care a ieşit de sub control în urma incidentului din pădurea Domnească. ”Există şanse minime pentru agravarea situaţiei din AIE”, a spus Ţăranu.

Mai puţin optimişti au fost analiştii Oazu Nantoi şi Nicolae Osmochescu.”Situaţia în alianţă e şubredă, datorită intrigilor interne şi faptului că liderii nu sînt uniţi de o idee comună. Confruntările care au loc acum, erau de aşteptat, deoarece din start ei au procedat incorect cînd au decis partajarea funcţiilor înalte în stat. Un alt pas greşit a fost neelucidarea evenimentelor din 7 aprilie 2009”, a opinat Osmochescu.

Oazu Nantoi a declarat că “ar trebui să ştim mai mult despre situaţia internă din coaliţia de guvernare şi ei ar trebui să fie mai responsabili, cu atît mai mult că RM este aproape de semnarea Acordului de Asociere cu UE”, a specificat Nantoi.

După incidentul de la Făleşti liderii din AIE au venit cu acuzaţii reciproce fiind solicitate demisiile mai multor demnitari, notează MOLDPRES.
 

Autor: Moldpres
31.01.2013 Opinii
5081
0

Comentarii 1

  • eugen:

    parerea mea e sa fie demis filat ca pe aceasta persoana ku litera mare nici nu o pot skri ,,si va fi totu;l bine in AIE..prea multe isi permite acest xxxx.

    admin: comentariu moderat

    31.01.2013 11:02