Sursa imagine: mullocksauctions.co.uk

Manualul de SEX al lui ARISTOTEL a fost interzis timp de 200 DE ANI

Capodopera Completă a lui Aristotel a apărut, se pare, în anul 1680 şi este un manual cu sfaturi despre sex, despre relaţii între bărbaţi şi femei şi despre reproducere. Cartea, completată cu desene explicite, a fost interzisă timp de 200 de ani în Marea Britanie. În anul 1961, această interdicţie a fost ridicată. Cartea va fi scoasă la licitaţie la mijlocul acestei luni.

"A fost o carte foarte populară şi, probabil, cel mai tipărit text de acest gen, fiind scoasă în mai multe ediţii. Este o lectură fascinantă. Oferă o viziune incredibilă asupra schimbărilor percepţiilor legate de sex. Nu conţine nimic indecent, e mai curând amuzantă", spune Cathy Marsden, specialist în vânzarea cărţilor la licitaţie, scrie jurnalul.ro, citând The Telegraph.

"În carte apar sfaturi care avertizează părinţii în legătură cu sexul în afara căsătoriei. Copilul născut în urma păcatului va fi păros sau se vor naşte gemeni siamezi", mai spune Cathy.

O menţiune surprinzătoare, având în vedere mentalitatea pubică a acelor vremuri, face referire la plăcerea pe care femeia trebuie s-o simtă în timpul actului sexual: "În manual scrie că este bine ca şi femeia să se bucure de plăcere în timpul actului sexual, mărindu-şi astfel şansele de a rămâne însărcinată.

Autor: realitatea.net
06.01.2013 Caleidoscop
6960
0

Comentarii 0