Sursa imagine: mediafax.ro

Viktor Iuşcenko şi Viktor Ianukovici ar fi încheiat un acord secret în vederea alegerilor

Preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko, şi liderul Partidului Regiunilor, Viktor Ianukovici, ar fi semnat un acord secret înaintea alegerilor prezidenţiale din 17 ianuarie, a anunţat, vineri, un fost oficial din administraţia prezidenţială, Iaroslav Kozaciok, citat de RIA Novosti, în pagina online.

Ianukovici, considerat favorit, a promis să îl numească pe Iuşcenko premier în cazul în care va câştiga alegerile, potrivit documentului prezentat de Kozaciok în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia ucraineană UNIAN.
 
"Părţile promit să evite criticile reciproce şi să promoveze candidatura lui Viktor Ianukovici în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale şi să garanteze nominalizarea lui Viktor Iuşcenko în funcţia de premier", stipulează textul.
 
Cei doi candidaţi au dezminţit însă aceste informaţii.
 
"Am asistat vineri la folosirea unei tehnici de vânzare. Un fost angajat al secretariatului preşedintelui ucrainean a publicat un fals document pentru discreditarea şefului statului ucrainean referindu-se la o înţelegere care ar fi fost încheiată între preşedinte şi Viktor Ianukovici", se arată într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al lui Iuşcenko.
 
"Preşedintele ucrainean a declarat în numeroase rânduri că nu a încheiat acorduri cu niciun participant la cursa electorală, inclusiv Viktor Ianukovici", precizează serviciul de presă.
 
Purtătoarea de cuvânt a Partidului Regiunilor, Anna Gherman, a dezminţit imediat declaraţiile lui Kozaciok. "Nu am încheiat niciun acord cu Iuşcenko, dar sunt dispus să negociez cu oricine dacă este necesar pentru a ameliora viaţa ucrainenilor, pentru a opri criza şi a relansa creşterea economică", a declarat Ianukovici, citat de Gherman.
Autor: Mediafax
Sursa: mediafax.ro
27.12.2009 Caleidoscop
2931
0

Comentarii 1

  • Valentin Valentyn:

    Peste tot sunt astfel de intelegeri. Problema este ca nu va tine mult,chiar daca se va ajunge la respectarea acestori intelegeri, deoarece este prea mare diferenta dintre viziunile politice ale Victorilor

    27.12.2009 13:57