Sursa imagine: independent.co.uk

A patra orientare sexuală. Cine sunt hetero-romanticii

The Independent publică un material despre asexuali, despre care se poate considera că fac parte din cea de-a patra orientare sexuală.

Asexualii sunt acele persoane complet dezinteresate de sex, care nu manifestă niciun fel de dorinţă sexuală. The Independent scrie că aproximativ 1% din populaţia lumii ar fi asexuală.

„Aceşti oameni sunt ignoraţi şi se pot simţi excluşi din societatea actuală, plină de sex”, susţine profesorul Anthony Bogaert, autor al volumului „Understanding Sexuality” (Înţelegerea sexualităţii).

„Acum trei ani, am auzit prima dată de asexualitate şi totul a căpătat sens, aşa se explică totul. Nu a mai trebuit să mă mint singur”, spune studentul Joshua Hatton (23 de ani), care se consideră asexual.

„Am făcut sex de curiozitate, dar apoi nu m-a mai interesat deloc. Vreau să cunosc o altă persoană asexuală”,

Bogaert susţine că există două tipuri de asexuali: cei care au lidibo dar nu şi-l direcţionează spre ceilalţi (se masturbează) şi cei care nu au deloc libido.

The Independent scrie că asexualilor nu le place acest termen şi preferă să numiţi „hetero-romantici”, sugerând că simt afecţiune faţă de sexul opus, dar nu şi atracţie sexuală.

Autor: The Independent
Sursa: gandul.info
20.08.2012 Caleidoscop
4277
0

Comentarii 0