Sursa imagine: dailymail.co.uk

Aşa funcţionează Facebook. Ce se întâmplă atunci când dai un LIKE

Persoanele care se laudă pe Facebook au sentimente de satisfacţie similare celor pe care le oferă sexul, mâncatul sau banii, arată un studiu citat de Daily Mail.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au aflat că participanţii la studiu sunt atât de nerădbători să se laude pe Facebook cu realizările lor încât ar fi în stare să renunţe la bani pentru a putea face asta.

Neurologii americani au monitorizat activitatea cerebrală a subiecţilor, în timp ce aceştia au fost puşi să vorbească despre realizările personale. Astfel, specialiştii au observat că nivelul dopaminei din creier creşte, la fel ca în cazul sexului, al unui câştig material sau al unei mese gustoase.

Într-un alt studiu, cercetătorii le-au oferit participanţilor o mică sumă de bani, dacă sunt de acord să vorbească despre preşedintele SUA, Barack Obama, în loc să vorbească despre ei înşişi. Cu toate acestea, majoritatea subiecţilor au optat să înapoieze între 17 şi 25% din bani, pentru a vorbi despre ei.

"Oamenii sunt obsedaţi să vorbească despre ei, pentru că pur şi simplu asta îi face să se simtă bine", a declarat neurologul Diana Tamir, care a condus studiul. Ea a precizat că rezultatele se aplică atât în viaţa reală, cât şi pe Facebook.

Autor: Daily Mail
Sursa: gandul.info
11.05.2012 Caleidoscop
3948
0

Comentarii 0