Sursa imagine: cancan.ro

Cand zazania face bine in cuplu

Chiar daca certurile nu sunt un moment prea placut in viata de cuplu, uneori, discutiile in contradictoriu sunt chiar recomandate. In timp, frustrarile acumulate, lucrurile nespuse si reprimarea reactiilor pot duce la deteriorarea si chiar distrugerea relatiei, informeaza womansday.com. Psihologii americani iti recomanda trei subiecte de discutii pe care trebuie sa indraznesti sa le abordezi cu partenerul de viata.

1. Inceteaza cu telefonul mobil!

Dupa o zi epuizanta la job este frustrant sa-l vezi cum se joaca cu telefonul mobil, fara sa-ti acorde nicio atentie. Prin urmare, trebuie sa-ti faci cunoscuta parerea in ceea ce priveste regulile de folosire a mobilului. Poti sa incepi discutia explicandu-i ca timpul pe care il investeste in "relatia" cu telefonul mobil este unul pierdut. Un exemplu de abordare este: "Daca vorbesti tot timpul la telefon, in timp ce esti cu mine, simt ca nu-mi acorzi atentie. Este ca si cand nu as conta pentru tine".

2. Impartirea treburilor casnice

Cand simti ca indatoririle casnice te sufoca, el trebuie sa stie asta. Nu astepta sa ajungi sa-l urasti pentru ca nu-ti da o mana de ajutor prin casa. Inainte de a incepe discutia legata de impartirea "joburilor" cotidiene trebuie sa fii constienta ca un barbat percepe lucrurile diferit si mult mai pragmatic decat o femeie. Chiar daca tie ti se pare de bun-simt, el nu vede lucrurile din perspectiva ta. Abordeaza subiectul cand esti ceva mai calma si pune accentul pe nevoile tale. "M-ar ajuta foarte mult daca ai da cu aspiratorul, de trei ori pe saptamana, fara sa ma mai intrebi", este un exemplu de abordare a spinoasei probleme a menajului.

3. Vizita la doctor

Daca te-ai saturat sa-l tot auzi plangandu-se de durerile de spate si de cap, o discutie pe tema doctorului de familie ti-ar imbunatati confortul psihic. Mai intai trebuie sa vezi ce-l sperie pe barbatelul tau atat de tare incat evita sa ceara ajutorul specialistului. Oamenii in general si barbatii in special se feresc sa mearga la medic de teama vestilor proaste sau a unui diagnostic prapastios.
Cand lansezi discutia pe marginea acestui subiect nu uita sa-i reamintesti ca aveti aceasta conversatie mai putin placuta tocmai pentru ca-ti pasa de el, pentru ca il vrei alaturi de tine cat mai mult timp. Cum s-ar mai putea supara cineva pe tine atunci cand ai cele mai bune intentii in ceea ce-l priveste.

Autor: cancan.ro
12.04.2012 Caleidoscop
3735
0

Comentarii 0