Sursa imagine: ziar.com

Până unde mai poate coborî Ghimpu?

După o perioadă de mai bine de trei luni de refuz de a mai scrie ceva despre mârşăviile din politica noastră mioritică, iată că mă văd obligat să o fac din nou, scrie bloggerul Valentyn.

Mi-am pus ca obiectiv să nu mai scriu nimic, cel puţin legat de “politicienii” noştri, până ce lucrurile nu se vor mişca spre bine. Totuşi Ghimpu nu m-a lăsat să-mi duc angajamentul până la capăt. Sunt total dezgustat de scandalurile din cadrul defunctei AIE2, la fel ca şi majoritatea populaţiei. Totuşi, ceea ce s-a întâmplat aseară la Moldova 1, avându-l ca protagonist pe înfierbântatul Ghimpu, a pus capac la toate.
 
Înţeleg să-ţi acuzi colegii de alianţă de toate relele (aici au fost tiruri reciproce PLDM-PD, PL-PLDM), să faci responsabil pe alţii de prejudicierea bugetului statului cu milioane de lei, când tu însuţi eşti părtaş şi principalul vinovat, odată ce ai oferit acoperire juridică acestei hoţii prin propria semnătură. Dar să ieşi la un post public cu acoperire naţională şi să zici că Filat l-a retras pe Bodiu în favoarea lui Dodon, trebuie să fii de o nesimţire totală, de o mediocritate nemaiîntâlnită. Adică, după ce că Filat şi tot stafful electoral al PLDM făcea campanie electorală lui Chirtoacă şi prin tot oraşul erau panouri de multe sute de euro bucata cu susţinerea lui Chirtoacă şi multe alte aspecte mai mult sau mai puţin importante, tu, marele Ghimpu ieşi şi spui astfel de măgării în faţa a sute de mii de oameni?
 
În acel moment când am văzut faţa ipocrită a “celui mai cinstit politician de pe Bâc”, mi-am amintit de momentele imediat următoare după închiderea urnelor de vot, la alegerile din aprilie şi iulie 2009 când prima reacţie a lui Ghimpu şi alţi membri ai PL era “cât a luat Filat, câte procente are PLDM-ul?” şi mi-am întărit părerea că Ghimpu nu a luptat niciodată cu comuniştii, aşa cum susţine el, ci cu adversarii politici mai apropiaţi lui, de la care putea rupe un vot două. Nu zic că la următoarele alegeri din 2010 şi 2011 Ghimpu şi compania nu ar fi avut aceleaşi frământări, doar că eu nu pot să susţin asta, deoarece am ales să nu mai fiu părtaş la astfel de scene neplăcute.
 
Nu o să postez aici video cu aberaţiile lui Ghimpu, ci doar o să-i rog activiştii de partid, care de fapt sunt activi doar pe internet, să-i reamintească şefului lor etern, că însuşi Chirtoacă i-a mulţumit lui Filat şi PLDM-ului pentru susţinerea acordată în campania electorală recent încheiată.
 
Să nu uite Ghimpu că datorită lui Filat şi PLDM-ului Chirtoacă a luat şi al doilea mandat, iar dânsul a fost salvat pe ultima sută de metri de un dezastru pe plan politic. Ori, pierderea Primăriei de către Chirtoacă însemna dispariţia de pe arena politică a PL-ului.
 
La noi s-au distrus multe partide de o mare importanţă. Mai corect spus, aceste partide au fost distruse de milioanele de euro luate de Urechean în schimbul a mai multe funcţii importante în stat, de compromisul la care a mers Roşca în 2005. Se pare că şi Ghimpu vrea să aibă o bătrâneţe îndestulată, dar murdară şi nu-i pasă de nimeni şi nimic, atunci când în schimbul a milioane bune se prostituează politic în cel mai urât mod posibil.
 
Revenind la întrebarea din titlul articolului, trebuie să constatăm că Ghimpu încă poate să coboare şi mai jos şi mai adânc, în mocirla în care se bălăceşte acum (şi la sigur va trage şi partidul după el, pe care-l va distruge) în dependenţă de greutatea milioanelor de euro, care îi apasă şi aşa spatele gârbovit, probabil de atâta corectitudine şi sinceritate.
Autor: Blogul lui Valentyn
Sursa: blogulluivalentyn.blogspot.com
20.07.2011 Opinii
5319
0

Comentarii 1

  • Vasiliţa Roşca:

    Valentyn - omul lui Filat?

    20.07.2011 21:19