Sursa imagine: robmacklem.com

Halterofilul Vadim Vacarciuc, „locomotiva” PL în Bălţi

Vadim Vacarciuc este candidatul Partidului Liberal (PL) la funcţia de primar de Bălţi. 

Despre aceasta a comunicat pentru HotNews.md Tatiana Potâng, preşedinta organizaţiei Bălţi a PL. Ea a precizat că decizia a fost luată ieri în cadrul consiliului politic al organizaţiei locale a liberalilor. Alte candidaturi decât cea a lui Vadim Vacarciuc nu au fost examinate. 

„Considerăm că şansele Partidului Liberal în alegerile locale şi ale lui Vadim Vacarciuc în cursa pentru fotoliul de primar de Bălţi sunt destul de mari”, a spus Potâng. 

„Succesele sportive ale lui Vadim Vacarciuc, dar şi faptul că este o personalitate apreciată şi cunoscută îl vor ajuta pe candidatul nostru să obţină un scor electoral bun”, a spus Tatiana Potâng. 

Alegerile locale generale vor avea loc în R. Moldova la 5 iunie a.c.

Vadim Vacarciuc a fost deputat (PL) în Parlamentul trecut. Are 39 de ani şi este originar din Răuţel, raionul Făleşti. A absolvit Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. Între 2008 şi 2009 a fost vicepreşedinte al Federaţiei naţionale de Haltere. Decorat cu medaliile „Meritul civic” (1996) şi „Gloria muncii” (1997). Autorităţile oraşului Bălţi i-au acordat lui Vacarciuc titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Bălţi” în 2002. În 1997 a obţinut, în Thailanda, titlul de Campion Mondial la Haltere. În 1996 şi 2000 s-a situat pe locul cinci la Jocurile Olimpice din Atlanta şi, respectiv, Sydney. La aceste Jocuri Olimpice, Vadim Vacarciuc a fost portdrapelul Republicii Moldova. A anunţat despre încheierea carierei sportive în 2009.

Autor: Eugen Urban
Sursa: hotnews.md
11.04.2011 Actual
5188
0

Comentarii 0